Dag6 gaat van start

Vrijdag 31 maart om 11.30 presenteert Dag6 in Amersfoort (Grote Koppel 8a) haar kabinet van vakmensen. Dat is tegelijkertijd de aftrap van dit nieuwe journalistieke platform. Na een jaar voorbereiding en een paar maanden van proefdraaien gaan wij nu van start. Abonnees van Dag6 krijgen onbeperkt toegang tot het nieuws in de app en ontvangen elke vrijdag het weekblad op de mat.

De consumptie van nieuws verandert. Tegelijkertijd stellen wij vast dat er meer nieuws dan ooit wordt geconsumeerd en dat mensen kwaliteitsjournalistiek op waarde schatten. Maar men kijkt of luistert daarvoor niet meer automatisch naar de EO, of neemt als vanzelfsprekend een abonnement op het Nederlands Dagblad. Daarom zijn we opnieuw begonnen. Dag6 draait om een mentaliteit. Consumeren is veranderd in zelf selecteren, toepassen en waarde toekennen door te delen. Vragen die daarbij centraal staan: hoe wil je leven als mens, welke verantwoordelijkheid neem je, wil je bijdragen aan een rechtvaardiger wereld? Wat geloof je zelf?

Dag6 is een nieuw journalistiek platform, gemaakt door mensen die geloven. In God en in de wereld. Dag6 biedt een combinatie van snel nieuws en achtergrondverhalen, online via een app en offline in een weekblad dat elke vrijdag verschijnt. Online is een mix van heel diverse premium mediabronnen, bijdragen van tientallen 'vakmensen' met elk hun specialisme (bijvoorbeeld architectuur, politiek, geloof, voetbal) en daarnaast doorlopend het actuele nieuws. Het magazine biedt wekelijks een opvallend dubbelinterview, achtergronden, columns en verstrooiing. Het Nederlands Dagblad en Evangelische Omroep bouwen samen aan het platform, mogelijk gemaakt door een unieke publiek-private samenwerking.

Dus, Dag6 in het kort: 24/7 op de hoogte, dagelijks een A-selectie van nieuws en achtergronden en elke vrijdag het weekend-krant-gevoel met leesverhalen, inspiratie en achtergronden. Een abonnement (€ 9,90 per maand voor app én blad) kan elk moment ingaan en is maandelijks opzegbaar.

Dag6 houdt van mensen die weten waar ze over praten. Vakmensen die alles lezen, volgen en uit kunnen leggen over sport, architectuur, kledingindustrie of eten. Vrijdag presenteert Dag6 een alternatief kabinet van vakmensen; jonge twintigers en dertigers die genoeg verbeeldingskracht, idealisme en kennis hebben om de touwtjes in handen te nemen. Over tien jaar hebben ze dat ongetwijfeld, nu krijgen ze bij Dag6 alle ruimte om hun originele ideeën, scherpe analyses en mooie vondsten te delen.

Wij zetten deze mensen alvast op de foto omdat we in beeld willen brengen wat onze generatie belangrijk vindt: inhoud die helpt om keuzes te maken waarvan de wereld iets beter, mooier of verrassender wordt.

Dag6 kom je overal tegen, onder andere op sociale media (Facebook, Twitter, Instagram) waar we aanwezig zijn met uitingen die het platform ondersteunen, zoals  videocolumns en journalistieke vlogs. Die zijn vaak afgeleid van de actualiteit, nemen je soms ronduit bij de hand en doen je andere keren lachen; ze zijn altijd verrassend en professioneel gemonteerd en voorzien van ondertiteling. Check om een indruk te krijgen van de eerste vingeroefeningen en de tone of voice het Dag6-channel op YouTube, met filmpjes zoals het vlog van de presentatie van GeenPeil, hoe Jezus is Jesse Klaver? en tips in een persoonlijk filmpje over burn-out en keuzes maken.

Vrijdag presenteren wij ons kabinet van vakmensen en gaan wij graag met jullie in gesprek over ons vernieuwende concept. Wij geloven in kwaliteitsjournalistiek, en zijn klaar om nu écht van start te gaan. We nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.